Som bruker av selectadna.no nettstedet, samtykker du til vår bruk av: url som beskrevet i vår 'cookie policy'

Metall beskyttelse

Et økende problem
En av de raskest voksende lovbruddene i Storbritannia og andre Europeiske land er metall tyveri. Kobber, bly, rustfritt stål, aluminium og skrapjern blir målrettet stjålet av tyver som ønsker å tjene raske penger. En økning i etterspørselen etter disse metallene fra de asiatiske markedene har skapt en blomstrende internasjonal skraphandel som driver prisene skyhøye. Kobbertyveri spesielt, men også gassrør, elektriske ledninger, kobberkabel, lynavledere stjeles fra industribygg, kontorer, byggeplasser og til og med fellesområder. Metallet blir deretter solgt videre til skraphandlere med god profitt.

Gjør tiltak mot metall tyveri
SelectaDNA har utviklet to løsninger for å motvirke metall tyveri: Trace og Grease. SelectaDNA Trace er en spray som usynlig markerer metallet med tusenvis av unike microdots, mens Grease er en overførbar, DNA-basert løsning som markerer kriminelle for hva de er.

Beskytter kritisk infrastruktur

Featured Metall beskyttelse image

Metal tyveri koster den britiske økonomien anslagsvis £ 770 millioner per år. Og dette tallet vil bare øke med mindre alvorlige tiltak for å bekjempe denne type kriminalitet gjøres. Vi forstår at tyveri av metall fra infrastruktur er mer enn bare et spørsmål om kostnader; det kan føre til store forstyrrelser i tjenester og skape alvorlige sikkerhetsmessige bekymringer. Det er derfor så mange selskaper benytter SelectaDNA for å beskytte sin infrastruktur. Våre produkter har blitt brukt til å beskytte alt fra bly tak til kumlokk og SelectaDNA Trace har blitt brukt av store jernbaneoperatører over hele Europa for å beskytte sine spor, inkludert Network Rail i Storbritannia, ProRail i Nederland og Deutsche Bahn i Tyskland. I løpet av 12 måneder,med bruk av SelectaDNA Trace, sammen med andre sikkerhetstiltak,har dette bidratt til å redusere kabeltyveri på Network Rail Anglia rute med 82% og bidro til å kutte forsinkelser med 86%.

I forkant på metoder for detektering

Featured Metall beskyttelse image

Hvis metallet er stjålet blir det avgjørende at politiet er i stand til enkelt å identifisere det som stjålet, identifisere det som er ditt og tyven vil få sin rettferdighet. Når metallet er merket med SelectaDNA vil det lyse blått under UV-lys, noe som gjør at politiet enkelt kan identifisere varene som stjålet. Med SelectaDNA Trace er politiet i stand til å bruke vårt skanning utstyr til umiddelbart å identifisere hvem metallet tilhører gjennom microdots. SelectaDNA er også det eneste rettsmedisinske merke selskapet som har en spesialutdannet hund, som kan oppdage SelectaDNA hos skraphandlere, i kjøretøy og på folk.

DNA Fear Factor

Featured Metall beskyttelse image

Kriminelle frykter SelectaDNA`s metall beskyttelse. Kriminelle vet at hvis de blir tatt med metall som er merket med SelectaDNA eller om de selv er merket med det, så er Politiet er i stand til å koble dem direkte til en bestemt tyveri og de vil ganske sikkert bli dømt. Videre, når metallet er merket, har det ingen bruktverdi for de kriminelle så å stjele metall ikke verdt risikoen; SelectaDNA metallbeskyttende produkter har redusert tilfeller av metall tyveri ved 100% i visse tilfeller. For avskrekkende effekt og for at de kriminelle vet at metallet er merket, settes det opp skilting.

Hvis du ønsker å vite mer om våre løsninger ta kontakt på telefon +47 02911eller på mail [email protected]

 

 

Relaterte produkter

SelectaDNA trace Spray Aerosol (150ml)

SelectaDNA trace Spray Aerosol (150ml)

150ml spray flaske med SelectaDNA væske til bruk på kabler, kobber, bly, andre metaller, stillaser, maskiner, båter, båtmotorer, og mye mer. Ekstremt slitesterk og tåler all slags vær og forhold. Flasken inneholder 30 000 mikrodots og en væske med UV spor som gjør at kabel og annet kan spores tilbake ved hjelp av UV lys og mikroskop.