Som bruker av selectadna.no nettstedet, samtykker du til vår bruk av: url som beskrevet i vår 'cookie policy'

Hvordan merke eiendeler?

Alle har verdifulle eiendeler de ønsker å ta vare på - alt fra TV, playtstation, nettbrett, laptop, malerier, smykker, sykler og skiutstyr til verktøy, snøfresere.m.m

Gjør tiltak mot tyveri av verdigjenstander

SelectaDNA er et rettsmedisinsk merkesystem. Produktet inneholder en væske med en unik DNA-kode for hver enkel kunde eller firma, og som enkelt kan brukes på gjenstander man ønsker å beskytte mot tyveri. Væsken inneholder også tusenvis av unike microdots slik at politiet kan på to måter identifisere merkede eiendeler. Hvis utstyret blir stjålet og senere funnet, kan politiet knytte eiendelen direkte til et åsted. Ikke bare for at eiendelen skal tilbake til sin eier, men det styrker også bevisene mot tyven.

SelectaDNA brukes ikke bare av tusenvis av huseiere over hele verden for å forebygge og forhindre innbrudd, men også av mange skoler, sykehus og bedrifter som eier dyrt og nødvendig utstyr.

SLIK MERKER DU EIENDELENE DINE

1. Rist flasken med DNA væske i 15 sekunder.
2.  Sørg for å rengjøre stedet du skal smøre DNA væsken på. Bruk en ren klut og vask av med rent vann eller alkohol. Tørk av med papir. Ikke bruk såpe som danner et fett lag. Dette for at limet i DNA væsken skal feste seg godt.
2. Påfør DNA væsken i et tynt lag på strukturerte flater. Ikke smør væsken direkte på varme flater( som f.eks. bakside av PC eller mobil telefon). Vent til gjenstanden er avkjølt.
3. Merk eiendelen på flere steder. Se bildene under for eksempler på hvor du kan påføre DNA væsken
4. VIKTIG!! Registrer ditt kit på www.secureassetregister.com Dette må gjøres for å kunne identifisere deg som juridisk eier av eiendelen.
5. Sørg for å påføre væsken på steder som ikke er utsatt for konstant slitasje.
 

Featured Hvordan merke eiendeler? image

Merking av klokker

Et naturlig sted å påføre DNA væsken på klokker, er på selve reimen som vist på bilde. Du trenger ikke å påføre så mye som vist, men det holder med et lite merke. Men husk å få med de små mikro prikkene som finnes i væsken. Har du klokke med skinn/lær reimer påfører du væsken på undersiden av selve uret

Featured Hvordan merke eiendeler? image

Merking av verktøy og maskiner

Når du skal merke verktøy og maskiner er det best å påføre væsken på steder som vist på bildet, i lufterillene og eller på strukturerte overflater som ikke er utsatt for stor slitasje. Påfør væsken på flere steder på utstyret på steder hvor det kan være litt vanskelig å komme til. Det er umulig å fjerne væsken hvis du følger disse rådene. HUSK å sette på merkeoblatene på eiendelene som blir påført DNA væsken.

Featured Hvordan merke eiendeler? image

Merking av smykker

Når du skal merke smykker, sølvtøy eller tilsvarende eiendeler er det pga at eiendelen har en høy verdi eller at eiendelen har en affeksjonsverdi for deg. Når du skal påføre DNA væsken på slike eiendeler er det viktig å ikke smøre dette på flate overflater, eller på fremsiden(den synlige siden) DNA væsken inneholder et transparent lim slik at væsken skal kunne sitte fast på eiendelen. Det betyr ikke at DNA væsken er usynlig, men det vil danne seg et lite tynt lag som man kan se. Påfør heller små mengder på flere steder slik at det ikke blir synlig uten UV lys.

Featured Hvordan merke eiendeler? image

Merking av sykkel

Det stjeles i Norge 60 000 sykler årlig til en verdi av ca. 300 millioner kroner. Mange av disse syklene forsvinner ut av Norges grenser og blir solgt i andre europeiske land. merker du sykkelen med SelectaDNA vil du for det første forebygge tyveri, men Politiet får da en mulighet til å finne tilbake til deg som juridisk eier av sykkelen. Det selges sykler i Norge som koster flere titalls tusen. Når du skal merke din sykkel må du også merke deler på sykkelen som har en verdi selv uten rammen. Påfør DNA væsken på undersiden av midtrammen, under kranken, pedaler, felgene ved ventilen. I tillegg merk sykkelen på et sted som bare du vet om. Påfør medfølgende oblat synlig på sykkelen slik at du informerer tyven om at denne sykkelen er DNA merket.

Flere eksempler

Hvordan merke eiendeler?
Hvordan merke eiendeler?

Hvordan merke eiendeler?
Hvordan merke eiendeler?
Hvordan merke eiendeler?
Hvordan merke eiendeler?
Hvordan merke eiendeler?
Hvordan merke eiendeler?
Hvordan merke eiendeler?
Hvordan merke eiendeler?
Hvordan merke eiendeler?